dit zijn wij

Margot en Richard met hun paarden
fijne vakantiehuisjes maken

Richard ontdekte het Lac de Veronne toen hij jaren geleden met een vriendin een paardrijtocht ging maken via het ‘Centre Equestre’ van paardenman pur sang Jean-Claude Cassang.
Verliefd op de Dordogne, kocht hij van de paardenman de Mouly-heuvel, zette er een sanitairgebouwtje neer en enthousiasmeerde Nederlandse paardrijders om mee te doen aan die paardrijtrektochten.

Van het één kwam het ander: niet alleen ruiters kwamen op vakantie, maar ook wandelaars en fietsers. Zo ontstond de reisorganisatie France Individuelle (nog altijd alive and kicking, we houden ons nog steeds bezig met het uitzetten van mooie wandel- en fietstochten in verschillende Franse streken: www.france-individuelle.com) waarvan Richard de oprichter is.

Daarna groeide het kampeerterrein uit tot de ‘place to be’ voor sportievelingen èn creatievelingen. We organiseerden er, behalve paardrijden, ook tennis-, mountainbike-, rotswandklimweken plus schilder-, fotografie- en musicalweken met instructeurs en docenten.

Maar, omdat we zodoende zelf hoofdzakelijk in de zomer op kantoor zaten, besloten we het roer om te gooien:
nu is er een klein kampeerterrein aan de noord-oostkant van het Lac de Veronne, alleen open in juli en augustus, dat plaats biedt aan max. 10 gezinnen die voornamelijk komen voor de rust en/of een cursus Clever Horsemanship met onze paarden en pony’s; en aan beide kanten van het meer hebben we een paar huisjes die buitengewoon geschikt zijn om in alle seizoen te genieten van ons prachtige terrein, de mooie omgeving, en het authentieke ‘la douce France’.

Richard Smeets / Margot Boetes
Lac de Veronne

e-mail: vakantie@lacdeveronne.com
tel. 00 33 6 34 62 71 34 (NL-gesproken / ook whatsapp)

vakantiehuis in Frankrijk aan zwemwater